Duurzaam wonen

Energiecoach worden

De energiekosten stijgen. Dat merkt iedereen. Om grip de houden op de energiekosten zetten we energiecoaches in. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen, die aan de slag willen als energiecoach.

"Samen werken om energie te besparen"

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach zet je je in voor het verduurzamen van onze gemeente. Je helpt anderen in jouw wijk, buurt of straat om geld te besparen op de energierekening. Je geeft mensen thuis informatie over het effect van ventileren of het gebruik van een thermostaatkraan. En je geeft tips om energiebesparende maatregelen te nemen, zoals tochtstrips of radiatorfolie. Je kan ook een inloopspreekuur in de wijk organiseren. Energiecoach Harm vertelt in de video hoe hij te werk gaat.

Wat wordt van de energiecoach verwacht?

Je hebt geen ervaring nodig. Het is wel belangrijk dat je interesse hebt in energiezuinig wonen en zelf een beetje ervaring hebt met energie besparen. Je wilt graag iets nieuws leren. Je bent vriendelijk, creatief en communicatief. Je krijgt van tevoren een uitgebreide training en begeleiding van professionele energieadviseurs. Deze trainingen kosten in totaal 10 uur, verdeeld over meerdere dagen.

We verwachten ook:

 • Minimaal 5 huisbezoeken aan bewoners
 • Zelfstandig werken, zoals plannen en afspraken nakomen
 • Het leuk vinden jezelf te ontwikkelen, door te oefenen in de praktijk

Wat krijg je?

  • Training van het Regionaal Energieloket, die je volgt op een plek bij jou in de buurt. En regelmatig informatie- en verdiepingssessies
  • Werken in een team met andere energiecoaches
  • Veel vrijheid om zelf invulling te geven aan je activiteiten
  • Vrijwilligersvergoeding van €15 voor elk huisbezoek.

  Enthousiast?

  Laat hier je gegevens achter. Wij nemen dan contact met je op.

  Mijn gegevens

  ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

  Meer informatie: Cookies Privacy